Dit is Erik

flexywood

uniek en voor leuke prijzen

Hier vind je alle flexywood van erik!

Een kast maak je helemaal af en uniek met deze mooie details van hout. Het assortiment van Flexywood bestaat uit houten strips en ornamenten van hout. De items zijn eenvoudig te monteren op een kast met behulp van houtlijm. Door de verfijnde kwaliteit is het hout licht buigzaam te maken en kun je het sluitend maken op jouw project. De items zijn af te werken met een verf, een lak of een wax. Met deze unieke items maak je jouw kast helemaal van jou!
Onderaan deze pagina vind je een gebruiksaanwijzing. Vragen? Stel ze! Ik help je graag. 

Groet van Erik 

  • Een compleet assortiment Do It Yourself.
  • Atelier in Zwolle elke vrijdag & zaterdag geopend van 10-17 uur.
  • Pakketjes: gratis verzending vanaf € 45,-. 
  • Kasten: bezorging met eigen vervoer: € 49,95 of gratis in Zwolle e.o.
  • Ruilen & Retour duidelijk en eenvoudig.
  • Vragen? Stel ze! Ik help je graag.

    Groet van Erik

FlexyWood is het bekende merk van houten lijstwerk. Handgemaakt in Italië met aandacht voor detail, perfectie in snijwerk en een zeer hoge kwaliteit van materialen. Dat maakt Flexywood uniek en elegant. Deze vormbare houtsnijwerken kenmerken zich door hun hoge kwaliteit, zijn licht van gewicht en kunnen makkelijk met houtlijm worden aangebracht. De lijsten zijn iets buigzaam waardoor ze de lijnen van jouw meubel perfect kunnen volgen. 

Flexywood-lijstwerk heeft alle eigenschappen van hout en kan bij normale kamertemperatuur worden behandeld als normaal hout. Je kunt ze schuren, schilderen, beitsen, snijden, boren of verouderen. Als je de houten lijsten iets verwarmt, zullen ze iets buigen en uitrekken. Dit geeft je de mogelijkheid om de lijsten op elke vorm van meubilair te bevestigen. Nadat het is afgekoeld, blijft het in de vorm die je het hebt gegeven. 

In combinatie met Flexywood kun je elke houtlijm gebruiken. Houtlijm is goedkoop, gemakkelijk aan te brengen en af ​​te vegen en geeft een sterke hechting. Een ander soort lijm is niet aan te raden omdat deze de neiging hebben om rommelig te worden, te snel droogt of problemen kan veroorzaken met lelijke vlekken. 

Voor het verwarmen van uw Flexywood lijsten heb je verschillende mogelijkheden. Een haardroger is prima te gebruiken. Als je wilt dat het wat sneller gaat dan adviseert FlexyWood het gebruik van een warmtepistool. Omdat de hitte intenser is, moet u de hitte rond het vormstuk verplaatsen, zodat deze gelijkmatig opwarmt. Als het warm genoeg is kun je de vorm iets veranderen en breng je het lijstwerk aan op meubels, deuren, ramen of andere voorwerpen die je wilt versieren. Laat het afkoelen en voila… klaar om af te werken op de manier die bij jouw stuk past.

Vragen? Stel ze gerust. Ik help je graag. 

Met vriendelijke groet, 
Erik

Nog meer leuke spullen van Erik

Winkelmand