stappenplan 'Pimp je kast'

In 5 stappen maak je van jouw kast-pimp-project een groot succes!

Vragen?
Ik help je graag!

Bel of Whatsapp: 06-13486753
Email: info@ditiserik.nl
Kom langs op afspraak:
Thomas a Kempisstraat 107 Zwolle
Of gebruik het contactformulier:

Voor je gaat beginnen aan het stappenplan heb ik 3 vragen voor je! 🙂

Heb je al een kast?

Heb je al een kast die je wil gaan pimpen? Niet? Op Marktplaats of Facebook is altijd wel iets te vinden. Is het je eerste project? Begin klein, groter kan altijd nog.  Mocht je niets kunnen vinden. Kijk hier eens:

Heb je al een kleur?

Fusion Mineral Paint heeft de keuze uit meer dan 60 kleuren. Van hip en modern tot klassiek en nostalgisch. Wil je de kleuren in het echt zien? In het Atelier heb ik kleurplanken voor je. Of kijk eens rond op deze site, voorbeelden genoeg.

Heb je alle materialen?

Wil je echt een succes van je klus maken? Bestel dan hier de perfecte klusspullen. Ik heb in de afgelopen jaren de fijnste en beste producten verzameld. Hiermee weet je zeker dat je alles compleet hebt en ga je voor kwaliteit.

Ps. Je krijgt toegang tot de verschillende stappen na het plaatsen van een bestelling van minimaal 1 pot Fusion verf.

Stap 1. Schoonmaken en Ontvetten

In deze eerste stap bekijk je de kast van alle kanten en neem je beslissingen. Het ontvetten van het hout is een van de belangrijkste stappen om een mooi duurzaam eindresultaat te krijgen. Het is misschien wel de minst leuke stap want je ziet bijna geen vorderingen. Maar als je deze stap nauwkeurig en goed doet heb je daar later alleen maar gemak van. 

Stap 2. Schuren

Veel mensen hebben er een hekel aan… schuren! Maar als je de juiste materialen gebruikt is ook deze stap zo klaar. Als je de eerste stap goed hebt gedaan is deze tweede stap zelfs een fluitje van een cent. Je gaat de hele kast nog een keer bij langs. Je ziet elk plekje en leert de kast goed kennen. Waar zitten de butsen? Laat ik die zitten of wil ik ze weg hebben? Waar heb ik nog niet goed gereinigd? Als je alle onderdelen van deze stap goed doorloopt gaat het verven echt het leukste onderdeel worden! 

Stap 3. Gronden en Repareren

Deze stap kun je misschien ook overslaan. Dat is natuurlijk goed nieuws. Maar mijn advies is om er wel even goed over na te denken. Als je voor je gaat verven over deze dingen nadenkt dan voorkom je dat je na je eerste verflaag toch nog dingen moet herstellen. Ga je een grondverf gebruiken? Wat is het verschil met een primer? En wat gebruik ik om gaatjes op te vullen? In deze stap ga je alles bij langs. 

Stap 4. Verven

Ja! En dan mag je eindelijk die verfpot opendraaien! En hup die verf erop!…. Maar ook in deze stap zijn er een paar dingen waar je over moet nadenken.
Maar o zo leuk deze stap… want met Fusion Mineral Paint is het resultaat meteen al heel erg mooi. Je zult versteld staan van het resultaat. Doorloop de stappen en ga lekker aan de slag! Geniet er van! 

Stap 5. Afwerken

Je bent klaar met verven! En je zou het hier bij kunnen laten. Maar wil je nog iets extra’s? Dan krijg je in deze stap tips voor het mooi afwerken met een olie, een prachtige decoratieve wax of een extra beschermlaag. Ook lees je hier wat je moet doen om de verflaag de komende tijd goed te houden en te onderhouden. 

Als laatste….

Voor deze laatste stap heb je het allemaal gedaan! Deze stap bestaat uit maar 1 ding. En dat is: genieten!  Geniet van het resultaat van je eigen project! Je hebt het voor elkaar en je mag trots zijn op jezelf!  

Of Erik gaat voor je aan de slag! 

Het restylen van een kast is een leuke ontspannen bezigheid. Met de juiste voorbereidingen kun je er echt iets moois van maken.
Met bovenstaand stappenplan vergeet je niets.
Is je tijd beperkt? Ik kan het project ook voor je uitvoeren. Vraag via onderstaand reactieformuiler een vrijblijvende offerte aan. Ik ga graag voor je aan de slag! 

Met vriendelijke groet, 
Erik  

De materialen

Hierboven heb je al een indruk kunnen krijgen van alle stappen die ik doorloop om een project succesvol te maken. Hieronder vind je de materialen waarmee ik dat voor elkaar krijg. Het werken met fijne materialen van goede kwaliteit geven niet alleen een mooi eindresultaat, het geeft je ook extra werkplezier. In het stappenplan verwijs ik vaak naar deze producten. Veel klusplezier!

Fusion Mineral Paint is de perfecte meubelverf. Weinig voorbereiding, verft heerlijk en een duurzaam en sterk eindresultaat. Go for it! 

€ 29,95

500 ml  •  goed voor ruim 7 m2

Met dit startpakket heb je een mooi begin met handige kwaliteitsproducten. Bekijk hier de inhoud van het pakket en krijg toegang tot het stappenplan. 

€ 40,00

1x 500 ml  • kwast •  2x schuren

Na een lange zoektocht heb ik de perfecte kwast gevonden! De Old Red Barn zijn mijn favoriet. Mooie kwaliteit voor een leuke prijs. Vanaf

€ 4,95

Rond  •  Plat  •  Wax

Het schuurpapier va 3M is naast de leuke prijs ook nog eens van uitstekende kwaliteit. Verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen. 

€ 1,95

grit 60  • grit 180 • grit 240 

Met dit startpakket heb je een mooi begin met handige kwaliteitsproducten. Bekijk hier de inhoud van het pakket en krijg toegang tot het stappenplan. 

€ 79,00

2x 500 ml  • kwasten •  schuren-ontvetten

Product toevoegen
P
P
P

€ 0,00

.  •  .  •  .

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Diana Davis

Happy Buyer

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Jessica Bowen

Happy Renter

Atelier Dit is Erik

Deze pagina is nog niet helemaal af… 
Best veel werk 🙂
In de komende weken verfijn ik de laatste dingen.
Kom je nog een keer weer kijken?

Groet, Erik

Unieke kasten

Bij Erik vind je gerestylde kasten. Perfect afgewerkt in prachtige kleuren.
Kijk hier op de website bij ‘gerestylde kasten’ voor de kasten die al klaar zijn. Of kom langs in het Atelier in Zwolle. 

alles voor je klus

Bij Erik vind je alle materialen die nodig zijn om jouw kast-pimp-project tot een succes te maken. Van verf tot kastknop. en van schuurpapier tot een decoratieve wax.

de mooiste woonaccessoires

Bij Erik vind je de mooiste woonspullen. Van radarklok tot kandelaar. Van geurkaars tot beeld.
En alles is schappelijk geprijsd. Kijk bij ‘woonaccessoires’ voor een overzicht.

bezoek het Atelier in zwolle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus lacinia velit a feugiat finibus. Morbi iaculis diam id tellus iaculis, eu pretium metus fermentu
Winkelmand