fijne verf van

Dit is erik

verkrijgbaar in 18 kleuren!

Meubelverf van Erik

Mijn kasten restyle ik in verschillende kleuren. De kleuren laat ik zelf maken. Een druppeltje van deze kleur en een druppeltje van dat kleurtje. Samen worden het unieke kleuren. De kleur maakt de kast. Een kleur geeft de kast z’n karakter. Al mijn kleuren hebben karakternamen. Welk karakter wil je jouw kast geven?
 

  • Verkrijgbaar in mat en zijdeglans.
  • 21 unieke kleuren!


Technische informatie over de verf:

De verf is een kwalitatief hoogstaande verfsoort en rechtstreeks afkomstig van de verfgroothandel. De verf is op waterbasis en daardoor makkelijk te verwerken. Krasvast en een goede hechting zorgen ervoor dat de verf goed geschikt is voor meubels.

Werkadvies:
Stap 1. Reinigen
Welk meubel je ook wilt restylen. Alles begint met het reinigen. Je verwijderd daarmee vuiligheid en ontvet het meubel. Hierdoor zal de verf beter hechten. Gebruik hiervoor een ontvettingsmiddel, bijvoorbeeld StMarc. Ook de reinigingsmiddelen zijn bij mij te koop.

Stap 2. Schuren.
Het licht schuren (dof maken) van de ondergrond is verstandig om te doen. Misschien niet het leukste karweitje, maar daardoor heb je wel een duurzaam eindresultaat. De verf zal beter blijven hechten. Gebruik kwalitatief goed schuurpapier. Ik maak graag gebruik van 3M schuurpapier in verschillende korrels.
Soms is het handig om een schuurmachine te gebruiken, vooral bij grotere vlakken. De machine doet het grote schuurwerk dan voor je. Als je het meubel hebt geschuurd reinig je het goed met een vochtige doek. Zorg er voor dat al het schuursel weg is. 

Stap 3. Grondverf
Vervolgens kan het meubel in de grondverf worden gezet. Gebruik een kwalitatief goede grondverf. Dit zorgt voor een goede hechting. Ik heb drie kleuren grondverf, zodat je goed aansluit bij de eindkleur die je gaat gebruiken. Na het aanbrengen van de grondlaag kun je kijken of je nog beschadigingen wil wegwerken. Stel dat je kleine butsen of scheuren niet mooi vindt dan is dit het moment om ze weg te werken. Ik gebruik vaak twee soorten vulmiddel, houtplamuur voor kleine beschadigingen, houtvuller voor grote scheuren en afgebroken delen. Soms is het ook mooi om een buts of scheur te laten zitten. Dit benadrukt de oudheid en het hergebruik van de kast. Als je vulmiddel gebruikt is het mooi om deze nog weer even af te werken met grondverf.

Stap 4. Aflakken.
Na de grondverf gaat het echte werk beginnen. Soms is 1 (lak)verflaag al voldoende. Vaak zijn er twee lagen nodig om een goede dekking te krijgen. Zelf breng ik altijd twee dunne lagen aan. Hierdoor voorkom je ook kwaststrepen.

Het eindresultaat zal prachtig zijn! Het meubel kan weer jaren mee! Het schoonmaken kan het beste met een vochtige doek gedaan worden. Een licht schoonmaakmiddel is prima te gebruiken. Vooral bij de donkere kleuren is het mooi om na te vegen met een droge doek. Op deze manier voorkom je zichtbare watervegen. Uiteraard kan de verf prima tegen een beetje water! ?

Heb je hulp nodig? Tips? Adviezen? Een goede kwast? Hulpmiddeltjes? Ik help je graag! Wandel binnen in het Atelier, bel of Whatsapp…. of gebruik het reactieformulier hieronder.

Heel veel succes en vooral: heel veel plezier!

Groet van Erik

Winkelmand