De beste kwast

door | dec 26, 2020

De kwast van Old Red Barn is mijn favoriete kwast. In deze blog vertel ik waar een kwast volgens mij aan moet voldoen en hoe Old Red Barn dit allemaal in zich heeft.

Ik gebruik en verkoop in het Atelier verschillende soorten kwasten.

1. Kling-On
2. Staalmeester
3. Goudhaantje
4. Old Red Barn

De laatste is mijn favoriet. Laat er geen misverstand over ontstaan. De andere merken zijn ook echt topkwasten. Kling-on bijvoorbeeld is ook een super fijne kwast. Al deze merken doen wat ze moeten doen en steken echt met kop en schouders uit boven de kwasten van bijvoorbeeld Gamma of Action. Toch pak ik altijd een ORB kwast als ik ga verven. Waarom? Ik vind onderstaande dingen belangrijk en aan al deze dingen voldoet de ORB kwast.

Wat is belangrijk bij het gebruik van een kwast?
Als eerste vind ik het belangrijk dat de kwast fijn in de hand ligt. Dat zal voor iedereen weer verschillend zijn. Kling-on heeft bijvoorbeeld een ovale kwast… kan erg fijn zijn. Staalmeester heeft weer een kwast waarvan de haren in een punt lopen… kan handig zijn als je veel hoeken hebt. Een grote kwast pak ik bij het brede gedeelte vast. Een kleinere kwast hou ik aan de steel als een soort pen vast. 

Als tweede vind ik de zachtheid van de kwast belangrijk. Hoe zachter hoe minder kwaststrepen de kwast achterlaat. Een nieuwe kwast is altijd wel zacht. Maar hoe zacht blijft de kwast na het eerste, tweede en volgende gebruik?! Hierin springt de ORB kwast er echt uit. Ook na het meerdere keren gebruiken van deze kwast blijft hij zacht en zie je tijdens het verven vrijwel geen kwaststrepen.

Als derde moet een kwast niet ‘haren’. Niks is vervelender dat als je de laatste haal met de kwast doet er net een irritante haar in blijft zitten. Een goedkope wegwerp kwast zal snel zijn haren verliezen. De kwasten van ORB heeft daar geen last van. Het gebeurt eigenlijk niet dat een ORB kwast een haar verliest.

Tot slot is de prijs van de kwast ook belangrijk. Verf je veel dan is het ook wel eens fijn om gewoon een nieuwe kwast te gaan gebruiken. Gewoon weer lekker schoon en nieuw. De kwasten van ORB zijn niet duur en daarom ook aantrekkelijk als je af en toe een nieuwe kwast wil gaan gebruiken.

Dit zijn de punten die ik belangrijk vind bij een kwast. En daarom kies ik voor ORB. Misschien vind jij andere dingen weer belangrijker. heb jij ook een favoriet?

Groet van Erik

Winkelmand