De laatste maanden wordt er in het Atelier steeds vaker voor een lichte grijze kleurtint gekozen. Vandaag zet ik de kleur Sterling in het zonnetje. Sterling is een koele en neutrale zilvergrijze kleur. In dit blogje vertel ik je meer over deze prachtige kleurtint van Fusion Mineral Paint en het verschil met andere tinten grijs.

Sterling is een prachtige zilvergrijze kleur. De naam Sterling zegt het al. De zilveren ondertoon in deze grijze tint is duidelijk aanwezig. De benaming ‘sterling zilver’ geeft in de sieradenhandel een specifieke  zuiverheidsgraad aan bij het zilver. Van oudsher verwijst het naar een kleine ster (steorling) die in zilveren munten werd geslagen. Dat maakt de naam ook perfect passend bij deze kleurtint. Een zuivere kleur grijs met iets een zilveren ondertoon.

Ik heb de andere grijstinten van Fusion met Sterling vergeleken. En -in mijn eigen bewoording- is dit het verschil:
– Putty, deze kleur is iets meer beige
– Pebble, grijs maar iets warmer dan Sterling
– Little Lamb is iets zachter of wolliger
– Cobblestone is warmer en een tikkeltje donkerder
– Chateau heeft een hele neutraal witte look
Dit zijn de lichte grijstinten van Fusion.
Wil je een donkere grijstint, dan heb je de keuze uit:
– Soap Stone is echt een stuk donkerder en een tikkeltje koeler
– Hazelwood is ook veel donkerder en veel dieper en ook warmer
– Oakham (veeeel donkerder en veeeel warmer)

Kleuren zijn heel persoonlijk en eigenlijk zit je ook nooit mis. Je kiest de kleur die bij je past. Als je op je gevoel afgaat zit je eigenlijk altijd goed! Ik hoop dat ik je met dit overzichtje een klein beetje op weg heb geholpen met de keuze voor een grijstint. Maar…. in het echt zien is toch echt wel het beste. Dus bestel de kleur online in de webshop of kom langs in het Atelier in Zwolle. Hier kun je de kleuren op een kleurplank bekijken. Woon je niet in de buurt van Zwolle bestel dan een tester om de kleur zelf te proberen of een met de hand beschilderde kleurstaal.

Heb je vragen over Sterling of over andere kleuren? Wil je even brainstormen? Of wil je iets anders weten? Bel of Whatsapp me gerust. Ik help je graag. Jouw kast in deze kleur? Dat kun je prima zelf met mijn uitgebreide online stappenplan. Maar ik verzorg de klus ook graag voor je hoor! Neem contact met me op voor een vrijblijvende offerte.

Groet van Erik

Winkelmand