klik hier.

Kast met een verhaal

Herinneringen bewaart u in uw hart. Maar soms zijn herinneringen tastbaar en verbonden met meubels: met het oude kabinet uit de werkplaats van opa of met het  meidenkastje, waarin mama altijd haar breiwol opborg… Dan wordt een kastje een kastje vol herinneringen, vol emotionele waarde. Die kasten en verhalen zouden niet verloren moeten gaan. Daarom is er nu het initiatief: ‘Kast met een verhaal.’

Misschien moet u na het overlijden van uw ouders hun spulletjes opruimen? Of gaat u kleiner wonen na de dood van uw partner? Dan moet u moeilijke keuzes maken: wat mag en kan met u mee, wat moet een andere bestemming krijgen? Is er nog een plekje voor opa’s kabinet, voor mama’s meidenkastje?

Wanneer uw huis vol is, maar u dit ene bijzondere kastje vol geschiedenis niet zomaar weg wilt doen, is er ‘Kast met een verhaal’. Ik ben Erik Wolters – en ik heb een passie voor kasten én voor verhalen. Daarom geef ik gebruikte kasten met geschiedenis graag een tweede leven. Ik restaureer ze met zorg; ik geef ze een nieuwe uitstraling, helemaal van nu. En ik schrijf hun verhaal – úw verhaal – en geef dat door aan de nieuwe eigenaar van de kast. En dat is altijd iemand die juist de historie, de emotionele waarde, van uw kastje begrijpt en koestert.

Even heel praktisch? Ik koop uw kast en samen brengen we het verhaal daarvan onder woorden. Dan maak ik de kast weer ‘van nu’ – vaak een beetje stoer, een vleugje industrieel. In een al even mooi boekje mét een foto schrijf ik uw verhaal. Dat hoort voortaan bij de kast. En dan verkoop ik de kast. Zo verbind ik geschiedenis en toekomst – en vertel ik verhalen.

‘Kast met een verhaal’ is een initiatief van Dit is ERIK. Op mijn website www.ditiserik.nl leest u meer over mij en mijn plezier in unieke meubels en unieke verhalen. Heeft u ook een kast met een verhaal dat verteld mag worden? U kunt mij eenvoudig mailen via info@ditiserik.nl of appen via 06-13486753.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s